87
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-87,theme-stockholm,stockholm-core-2.1.5,woocommerce-no-js,select-child-theme-ver-,select-theme-ver-8.3,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,header_top_hide_on_mobile,,qode_menu_center,qode-single-product-thumbs-below,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Pieni astiakauppa tuo maahan kaunista ja kestävää Boleslawiec-keramiikkaa Puolasta ja myymälämme on osoitteessa Bulevardi 24, Helsinki.

Myymme pääasiassa Ceramica Artystyczna -tehtaan keramiikkaa. Tehdas on perustettu vuonna 1950 jatkamaan keramiikan valmistusta, joka kärsi pahoin toisen maailmansodan aikana. Ennen sotaa Boleslawiecin kaupunki oli osa Saksaa ja tunnettiin tuolloin nimellä Bunzlau. Tästä johtuen Boleslawiec-keramiikasta puhutaan myös Bunzlau-keramiikkana.

Pienen astiakaupan keramiikkavalikoima ja kuviointi ovat huolella ja rakkaudella mietittyjä. Ceramica Artystyczna -tehdas valmistaa noin 1000 erilaista keraamista tuotetta ja mallistossa on nykyään jo yli 3000 kuviota. Keramiikkaa valmistaa päivittäin yli 200 henkilöä. Perinteisten ympyrä- ja pilkkukuvioiden lisäksi löytyy luonnon inspiroimia kuvioita: puiden lehtiä, kukkia, perhosia, sudenkorentoja, lintujen sulkia jne. Tunnetuin kuvio Boleslawiec-keramiikassa on sinivalkoinen riikinkukonsilmä. Vuosien varrella Ceramica Artystyczna on saanut useita kansallisia ja kansainvälisiä tunnustuksia ja palkintoja kauniista ja laadukkaasta keramiikastaan.

Boleslawiecin pikkukaupungissa ja sen ympäristössä on valmistettu keramiikkaa jo keskiajalta lähtien. Keramiikan valmistus on ollut luontainen elinkeino alueelle, sillä alueen maaperästä saatava savi sopii erinomaisesti astioiden valmistukseen.

Vuosien varrella Ceramica Artystyczna on saanut useita kansallisia ja kansainvälisiä tunnustuksia ja palkintoja kauniista ja laadukkaasta keramiikastaan. Astiat valmistetaan muottien avulla, hiotaan ja koristellaan käsin leimasimilla ja siveltimillä. Astioiden kuvioimiseen käytetään värejä, jotka eivät sisällä lyijyä tai kadiumia. Astiat kuvioidaan ja lasitetaan ensimmäisen, eli raakapolton jälkeen. Toinen poltto kestää 15 tuntia 1240C asteisessa uunissa. Keramiikasta tulee erityisen kestävää:

– se kestää uunia 290 C asti
– astiat voi laittaa mikroon
– pestä astianpesukoneessa
– hyvä lasitus tekee astioista helposti puhdistuvia